Home » 5) Vragen?

FAQ ( Frequently Asked Questions)

 

Zijn er op het moment jonge valkparkieten beschikbaar?
Tussen maart en september worden er jonge valkparkieten geboren. Zodra zij tussen de 3 en 4 weken oud zijn worden ze op onze facebookpagina aangeboden ter reservering. Op de facebookpagina worden alle updates geplaatst over de valkjes. Mochten er op het moment geen valkjes aangeboden staan, kun je wel via privebericht je interesse melden. Ik kan dan in de gaten houden wanneer er een kleintje naar uw smaak beschikbaar gaat komen. 

Wanneer kom ik in aanmerking voor een valkparkiet?
Het allerbelangrijkste is dat het valkje een goed huisje krijgt. De meeste mensen willen een valkparkiet voor binnen. Onder het kopje 'voorwaarden' kun je zien welke eisen ik stel aan de nieuwe eigenaar. Geen zorgen: dit is echter de goede basis voor wat ze nodig hebben. Is het de eerste keer dat je een valkparkiet neemt? Kijk dan even bij het kopje "informatie" op de website. Hier kun je heel veel informatie vinden over de valkparkiet. 

Is er een wachtlijst?
Ik werk niet met een wachtlijst. Dit omdat er helaas gevallen waren waarbij ik valkjes vasthield voor mensen waar ik niks meer van hoorde. Hierom heb ik besloten het af te schaffen, en de jongen pas te laten reserveren zodra ze 3 a 4 weken oud zijn. Hiervoor kun je de facebookpagina in de gaten houden. 

Welke kleuren zijn er mogelijk?
Ik kweek met verschillende koppels, en heb hierdoor steeds andere kleuren die beschikbaar komen. Het is niet te voorspellen welke kleuren er uitkomen gezien het altijd een "kans" is dat er een bepaalde kleur uit een koppel komt. 

Wat kost een valkparkiet?
Dit is afhankelijk van de mutatie en of ze de basis moeten meekrijgen v/h tam maken. Over het algemeen komen de meeste (incl de basis) uit op 45,- a 50,- Sommige zullen iets duurder zijn, maar dit komt dan door de mutatie. Indien het valkje geslachtsgetest is, zullen er hier kosten van bijkomen. 

Mag ik een keer komen kijken voor ik een valkje reserveer? 
Uiteraard is dit mogelijk! echter is dit wel enkel op afspraak gezien ik onregelmatig werk. 

Wanneer mogen ze verhuizen?

De valkparkietjes mogen pas verhuizen als ze 100% zelfstandig kunnen eten. Dit is bij het ene valkparkietje met 8 weken, en bij de ander pas bij 9 weken. Het is altijd even aankijken wanneer ze er klaar voor zijn. Dit is echter niet weken van te voren te voorspellen. 

Hoe tam zijn ze als ze vertrekken?
Ik geef ze vanuit de kwekerij een goede basis mee. Dit houd ik dat ik ze dagelijks in/op de hand houd, en ze leer bij me te zitten. Echter is het niet te voorspellen hoe tam ze zijn als ze vertrekken. Dit is erg afhankelijk van het karakter, elk valkje is anders. Daarnaast is het een overgang voor ze om te verhuizen. Ze zitten ineens in een andere omgeving met andere geuren, geluiden, mensen etc. Dit kan ervoor zorgen dat ze in het begin wat extra tijd en aandacht nodig hebben om te wennen. Indien je het valkje super tam wil maken, moet je er nog voldoende tijd in stoppen. Uiteraard ben ik bereid hiermee te helpen, ook na het vertrek. 

Wat krijg ik mee als ik een valkparkiet kom ophalen?
Zodra de valkparkiet vertrekt krijg je een voerpakketje mee. Dit is een pakketje van zaadmengeling met haver, eivoer (witte molen + Psittacus + meelwormen) en trosgierst. Daarnaast zul je na vertrek nog een certificaat meekrijgen met de gegevens van het valkje. Hier staat onder andere de geboortedatum, de mutatie, en het ringnummer op.