Home » Over mij » Algemeen

De algemene verzorging van onze vogels.

Dagelijks krijgen de vogels verse voeding en water. De voeding bestaat uit valkparkietenzaad (zonder zonnebloempitten), maagkiezel, grit, eivoer(tijdens kweek), kalkblok, sepia en mineralenblok. De kalk/sepia/mineralenblokken hebben de vogels altijd tot hun beschikking en worden vervangen als deze op zijn. Dagelijks word de valkparkietenzaad, eivoer, maagkiezel en grit ververst.

Het water word dagelijks ververst. Soms worden er vitaminendruppels in gedaan. Hierin zitten vitaminen die ze via de voeding niet altijd binnen krijgen. Daarnaast word er wel eens Ropabird in het water gedaan. Dit zorgt voor een goede darmflora en zorgt ervoor dat de weerstand van de vogels verbeterd. Buiten het drinkwater krijgen de vogels ook dagelijks vers badwater. In de voliere staat een schaal die elke dag word ververst. Ze maken hier bij warme dagen vooral gebruik van om in te baden.

 

Af en toe krijgen de vogels groenten, trosgierst, zonnebloempitten en wilgentakken. Groenten zijn goed voor de gezondheid van de vogels en er zitten veel vitaminen in. Wel moet dit met mate gegeven worden, en worden afgewisseld. Trosgierst en zonnebloempitten zien ze meer als lekkernijen, en word niet dagelijks gegeven omdat ze dan hun basisvoeding laten staan. De wilgentakken bezitten stoffen die goed zijn voor de valkparkieten. Daarbij houdt het ze ook bezig en hebben ze veel plezier in het slopen ervan. De zonnebloempitten bezitten vetten die de valkparkiet goed kunnen doen tijdens o.a. de rui, wel wordt dit met mate gegeven.