Home » Over mij » Onze regels

Onze regels

Waar houden wij ons aan bij Friendly Feathers?

- De oudervogels worden 2 maal per jaar getest op ziekten, dit gebeurt voor en na de kweek. We zetten ze enkel in voor de kweek als zij gezond verklaard zijn. 
- Alle valkparkieten zullen correct geringd worden, indien dit niet lukt word dit aangegeven aan de koper.

- Bij Friendly Feathers worden koppels zorgvuldig samengesteld om ongewenste koppelingen te voorkomen. (denk hierbij aan roodoog x roodoog, of familie.)

- Indien er een valkparkiet gereserveerd is, word er door mij wekelijks een update gestuurd, over de groei van de valkparkiet. 

- Valkparkieten zullen de kwekerij pas verlaten als ze compleet zelfstandig zijn, en indien dit gewenst is tam. (dit dient u aan te geven tijdens de reservering.)

- Als er twijfel is over de gezondheid van een gereserveerde valkparkiet, zal dit voor de verkoop worden onderzocht door een vogel-arts. (Koppels worden voor de kweek getest op gezondheid, om dit zoveel mogelijk te voorkomen) Het betreffende jong zal pas vertrekken indien hij gezond verklaard is.

 

- Voor/tijdens/na de kweek dien ik de gezondheid van de kweekkoppels en hun jongen te waarborgen. (Om alle vogels zo gezond mogelijk te houden.)

- Met elk koppel word 1 ronde, maximaal 2 ronden gekweekt per kweekperiode (Maart tot Augustus), zodat de oudervogels niet zullen uitputten/verzwakken.

- Tijdens de verkoop krijgt de koper een certificaat toegestuurd via de mail, waarop alle gegevens te vinden zijn van de koper en de valkparkiet (foto, ringnummer, mutatie en splits, ouders, geboortedatum.)

Indien getest, krijgt de koper ook de uitslag van de DNA test toegestuurd.