Home » Voorwaarden

Voorwaarden

Het doel van de kwekerij is leuke valkparkieten kweken, waar mensen veel plezier mee kunnen beleven. Helaas zijn er ook gevallen van impulsaankoop, en om deze te voorkomen zijn er een aantal voorwaarden gekoppeld aan de koop. Ik stop erg veel liefde en tijd in de vlakparkieten, en wil daarom zeker zijn dat ze een goed huisje krijgen. 

 Waar rekening mee houden: 

* De koper dient zich goed in te lezen, voor ze een valkparkiet nemen. Dit is om te voorkomen dat je onverwachts voor problemen komt te staan, die typisch zijn voor valkparkieten. Ze stoffen, maken af en toe herrie, slopen graag etc. Houdt hier rekening mee)

* De koper dient alle benodigde materialen in bezit te hebben vóór het valkje mag verhuizen. (Denk hierbij aan voeding, speeltjes, juiste kooi, evt. een maatje) Dit is erg belangrijk om de nieuwe huisgenoot de beste start te geven en correct te kunnen ontvangen. 

* De valkparkieten verhuizen alleen indien er al een andere valkparkiet aanwezig is, of deze spoedig zal volgen. Valkparkieten zijn echte groepsdieren, en hierom verkoop ik ze niet om ze alleen te houden. Mensen kunnen (uit ervaring gebleken) helaas niet alles bieden wat een valkparkiet nodig heeft, ook is een andere soort vogel géén vervanging van een maatje. Twee verschillende soorten betekend namelijk ook andere gedragingen en een andere "taal".
* De koper dient zich bewust te zijn dat de valkparkieten pas verhuizen indien ze 100% zelfstandig zijn. Dit om te voorkomen dat hij/zij later weer terug moet komen omdat hij/zij nog niet alles alleen kan. 

* De koper dient zich bewust te zijn van het feit dat de valkparkiet even tijd nodig heeft om te wennen, afhankelijk van het valkje kan dit enkele dagen tot weken duren. Tijdens deze periode is rust en geduld erg belangrijk. Verwacht niet dat ze vanaf moment 1 op je vinger zitten. (verplaats jezelf in de vogel, ineens zijn je ouders en maatjes weg en is alles anders/nieuw) Uiteraard houden we tijdens dit proces contact om dit zo goed mogelijk te laten verlopen. 

 

Het voorschot: 

 Bij het reserveren van een valkparkiet word er een voorschot van 15,- gevraagd. Dit bedrag moet binnen 14 dagen worden overgemaakt, het jong zal deze periode tijdelijk gereserveerd zijn. Zodra het na 14 dagen nog niet gedaan is, vervalt de tijdelijke reservering. Door deze regeling is er voor zowel de koper als voor de kweker meer zekerheid.

- In de volgende gevallen zal het voorschot niet worden teruggestort: 
* De koper komt niet opdagen op de afgesproken datum (zonder dit van te voren aan te geven.)

*  De koper vermijd contact, en reageert niet na meerdere pogingen. 
* De koper schendt mijn vertrouwen. (dreigen, groftaal, etc.)
* De koper blijft met herhadelijk excuses komen om het valkje later te komen ophalen. 
* De koper besluit de reservering te annuleren. 
Indien de koop niet door kan gaan omdat het valkje bijv. ziek word, krijgt u het voorschot wél terug gestort. 

Extra voorwaarden: 

*Kan ik een keer komen kijken?
Zodra je een valkparkiet wil reserveren, maar eerst een keertje wil komen kijken is dit altijd mogelijk. Dit gebeurt wel op afspraak. Indien u geen interesse heeft in een valkparkiet van hier, is dit helaas niet mogelijk. (Om dieven die 'even komen kijken' te voorkomen)

* Wanneer kunnen ze gereserveerd worden?
De valkparkietjes kunnen pas gereserveerd worden als ze 3 weken oud zijn, dan zijn ze uit de gevaren zone en word het zichtbaar om welke mutatie het gaat. 
- Wij doen niet aan handopfok, tenzij dit echt noodzakelijk is en er geen andere oplossing mogelijk is. Er worden dus ook geen jongen verkocht om met de hand groot te brengen!

* Uw persoonlijke gegevens zijn nodig.
 Als u een valkparkietje bij ons reserveert dient u uw gegevens bij mij aan te geven, dit zal enkel gebruikt worden voor onze administratie. Op deze manier kunnen we bijhouden waar de valkjes zich bevinden. 

* Annulering van de koop.
Een reservering kan ter alle tijden door mij geannuleerd worden, het voorschot word dan teruggestort. Indien de koper annuleert, word de voorschot NIET terug gestort. 

* Geslachtsbepaling:
Bij sommige valkparkieten is het geslacht niet aan het uiterlijk te zien, om het geslacht te achterhalen is een DNA-test mogelijk. De kosten van deze test zijn voor de koper. Klik Hier voor meer informatie hierover. 
Mocht de valkparkiet niet het gewenste geslacht hebben, word de testprijs bij de verkoopprijs opgeteld. Als je de valkparkiet niet wil omdat het 't verkeerde geslacht is hoef je de test dus niet te betalen. Op deze manier blijven de kosten voor de koper van het valkje. 

* Hoe tam zijn ze als ze verhuizen?
Ik geef geen garantie op de tamheid van de valkparkieten, ik stop er voldoende tijd in om ze een goede basis mee te geven voor eht worden van een hele tamme valkparkiet. Echter kan ik niet garanderen dat je er meteen alles mee kunt. Met 9 weken zijn ze nog erg jong, en nog zeker niet uitgeleerd. Ik oefen dagelijks meerdere uren met opstappen en bij mij blijven zitten. Het is echter afhankelijk van het karakter hoe ver ze uiteindelijk zijn. Ook zullen ze de eerste dagen tot weken (afhankelijk van het karakter) moeten wennen, ze zullen pas willen opstappen/bij je willen zitten zodra ze je goed vertrouwen. In het begin is alles nieuw en mogelijk eng, waardoor ze wat schikachtig kunnen zijn. In het begin is het dus erg belangrijk dat je langzaam aan begint, en dus niet per direct alles van ze verwacht. (verplaats je in hun pootjes :) )


Wanneer contact met mij opnemen na de koop:

* Indien de koper niet meer voor de valkparkiet(en) kan zorgen, is het belangrijk om met mij contact op te nemen. We zoeken dan samen naar een nieuw geschikt huisje, waar ze alles krijgen wat ze nodig hebben. Ik heb al veel valkparkieten geplaatst, en kan je dus goed begeleiden in het proces van de verkoop/herplaatsing. Uiteraard is mijn hulp hierbij gratis!

* Indien de valkparkiet gewond raakt of wegvliegt. Hierbij kan ik helpen met de situatie en wat verstandig is om op dat moment te doen. Vaak is snel handelen hierbij belangrijk!

* Indien de valkparkiet komt te overlijden, zou ik dit graag horen. Dan ben ik op de hoogte van het feit dat hij/zij er helaas niet meer is. 

* Indien de koper twijfelt over een bepaalde keuze/situatie. Ik geef graag extra informatie die uw keuze mogelijk makkelijker maken.